aau
AAU logo  
Header
   

En rollemodel

Thor Skov

Thor Skov Sørensen
MA. Engelsk og Medier
Adjunkt, EUC Nord, HHX

Ikke længe skulle der gå, før jeg, efter endt kandidatuddannelse på Aalborg Universitet, fik brug for min uddannelse i film- og tv-mediet.


”Du skal også undervise i medier” var de ord, der, til en jobsamtale på EUC Nord, Hjørring, overbeviste mig om valget af min fremtidige arbejdsplads. Hvad der blev lovet til jobsamtalen må glædeligvis siges at have holdt stik – og der er nok at tage fat på!


Mit arbejde med medier
To hold af håbefulde og begejstrede unge mennesker sidder hver uge klar til at lære teorien og den praktiske proces, der ligger bag de medieproduktioner, som de til hverdag kun stifter et overfladisk kendskab til.


I to måneder lader jeg de studerende dykke dybt ned i en verden af medieterminologi, filmkikkeri og fortolkning af forskellige typer af medieproduktioner. Herefter indleder jeg et praktisk forløb, hvor de skal lave deres egne produktioner i form af reklame- eller kortfilm.


At min undervisning har båret frugt, kommer specielt til udtryk når mine elever forvandles til instruktører, manuskriptforfattere, storyboardudviklere, kameramænd og alle de andre roller, der hører sig til i udarbejdelsen af en medieproduktion.


Hvis alt går op i en højere enhed, står jeg klar med tilmeldinger til diverse kortfilmkonkurrencer og filmfestivaler landet over, hvor elevernes produktioner kan blive præsenteret for et større publikum. Dette, samt muligheden for at fremvise produktionerne på internettet, forvandler studiet i medier til et åbenlyst praktisk og nyttigt fag, der nemt fanger de studerendes interesse. 


På EUC Nord er jeg havnet i et godt arbejdsmiljø, jeg har fået gode og hjælpsomme kollegaer og mange udfordringer jeg ikke vil være foruden. Hver dag er både kompetencekrævende, men også kompetenceskabende, og man kan roligt sige, at det er særdeles lærerigt at være lærer.


 

Aalborg Universitet · Nyhavnsgade 14· 9000 Aalborg · Tlf. (+45) 9940 9940 · mail riber@hum.aau.dk